HTML

agyalapi irigy

Csak úgy írogatok. Szólj hozzá, ha akarsz, de ne légy trágár, mert azt kitakarítom.

Friss topikok

  • Péter Hantos: Gyönyörű vers.Sajnos aktuális.Iskolai tankönyvekben a helye!!! (2015.10.12. 06:37) Gyárfás Endre verse
  • Shalamoon: Tudom, hogy ettől nem tünnek el, de eddig az un. igazságszolgáltatás mindig a fasiszták mellé állt... (2009.07.10. 20:45) Magyar Gárda : KONYEC!
  • Shalamoon: @Kötöttségek nélkül: ezért másoltam, mert jobban nem tudom kifejezni: "Szijjártó Péter a gyászban ... (2009.04.27. 20:18) Ez olyan jó, hogy csak bemásolom:
  • Reckl_Amál: Azért az utóbbira ne vegyen mérget! Amerikai barátaink kétszer is megválasztották Busht, pedig háb... (2009.03.15. 12:47) Az istenadta nép...
  • Shalamoon: @sensimilla: Én a liberálist és a nemzetit nem állítanám ennyire szembe. Konkrét esetben lehet, h... (2009.02.27. 14:46) Lehet más?

Linkblog

2008.04.03. 13:27 Shalamoon

1905-ből

Báró Fejérváry Géza lemondott miniszterelnök szeptember 26-ikán Bécsbe ment a királyhoz. A kormányválságnak természetesen mielőbb el kell dőlnie, vagy úgy, hogy a Fejérváry-kormány fölmentetik az ügyek vezetésétől, vagy úgy, hogy báró Fejérváry megbízást nyer a kormány tovább vezetésére. Hallani lehetett Wekerle Sándor nevét is, hogy mint homo regiusz az ellenzéki pártokkal való érintkezésre van kiszemelve, de ez nem talál hitelre.

Gróf Zichy Jánost, mint a jövő emberét emlegették többször az utolsó napokban. Gróf Zichy János a néppárt elnöke volt, de a helyzet bonyolultakor lemondott az elnökségről, mert az obstrukcziót nem helyeselte. Bizalmas embere Ferencz Ferdinánd trónörökösének is, a mikor a főherczeg Pétervárra, a czárhoz utazott, gróf Zichy Jánost kiséretébe akarta venni, de Széll Kálmán akkori miniszterelnök azt megakadályozta, felhozván ellene, hogy egy kisebb párttöredék elnöke a trónörökös kiséretében félremagyarázásokra adna okot.

 Már napok előtt hire járt, hogy gróf Zichy János szeptember 28-ikára meghivást kapott királyi kihallgatásra még mielőtt a szeptember 23-iki audienczia megtörtént volna. Ismeretes azonban a gróf nyilatkozata, hogy ő is csak nemzeti engedmények mellett tartja lehetőnek a kibontakozást. Komoly ember és kalandos politikára aligha vállalkoznék.

(Forrás: www.huszadikszazad.hu)

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://shalamoon.blog.hu/api/trackback/id/tr95409485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása