HTML

agyalapi irigy

Csak úgy írogatok. Szólj hozzá, ha akarsz, de ne légy trágár, mert azt kitakarítom.

Friss topikok

  • Péter Hantos: Gyönyörű vers.Sajnos aktuális.Iskolai tankönyvekben a helye!!! (2015.10.12. 06:37) Gyárfás Endre verse
  • Shalamoon: Tudom, hogy ettől nem tünnek el, de eddig az un. igazságszolgáltatás mindig a fasiszták mellé állt... (2009.07.10. 20:45) Magyar Gárda : KONYEC!
  • Shalamoon: @Kötöttségek nélkül: ezért másoltam, mert jobban nem tudom kifejezni: "Szijjártó Péter a gyászban ... (2009.04.27. 20:18) Ez olyan jó, hogy csak bemásolom:
  • Reckl_Amál: Azért az utóbbira ne vegyen mérget! Amerikai barátaink kétszer is megválasztották Busht, pedig háb... (2009.03.15. 12:47) Az istenadta nép...
  • Shalamoon: @sensimilla: Én a liberálist és a nemzetit nem állítanám ennyire szembe. Konkrét esetben lehet, h... (2009.02.27. 14:46) Lehet más?

Linkblog

2009.02.27. 08:59 Shalamoon

Lehet más?

 

Lehet Más a Politika, hirdeti a legújabban párttá alakult szerveződés. Elsőre szimpatikus, sok zöld elemmel, társadalmi szolidaritással, bal- és jobboldal összefogásával és egyéb szép jelszavakkal. Bevallom, kezdetben én is szimpatizáltam velük, mert úgy éreztem, talán lesz egy párt, ami, ha nem is tökéletes, de vállalható, mert a mai parlamenti pártok nem azok, a jobbik meg számomra hányinger.
Szóval már majdnem örültem, de aztán kicsit jobban megnéztem. Schiffer András a Védegyletből jött, nekik köszönhetjük az ország eddigi legalkalmatlanabb köztársasági elnökének megválasztására irányuló akciót, de jelentős szerepük volt az egészségügyi reform megbuktatásában és a jelenlegi posztkommunista egészségügy fenntartásában.
Hogy igazából a jobboldal által támogatott társaságról van szó, azt ez is bizonyíthatná, de ha a mostani sajtótájékoztatóra jól odafigyelünk, elhangzott a termőföld magyar kézben tartása, ami tipikusan konzervatív és szerintem alapjában hibás hozzáállást mutat.
       Félek, nem jelent meg új erő, csak a Fidesz pénzel egy új társaságot, mert nagyon- nagyon szeretnének már hatalomra jutni.
       Ez nem is lenne baj. A baj az, hogy sikerülni fog….

4 komment · 1 trackback


A bejegyzés trackback címe:

https://shalamoon.blog.hu/api/trackback/id/tr15969075

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: alternatíva 2009.05.28. 16:34:45

Schiffer András: „Ennek az országnak, ha valamire szüksége van, az az idealizmus” (Lapunk Schiffer Andrással április végén vett fel egy interjút, ezt közöljük most a nyomtatott változat után blogunkon is.) Hogy lehet az, hogy a civil szférában sikeres, el…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2009.02.27. 12:31:55

Nagyon jó, hogy ezt írod. Már kezdtük elhinni, amit a jobboldali sajtóban nyomnak, hogy mi csak az SZDSZ új trükkje vagyunk:)

A termőfölddel kacsolatban egyébként azt mondtuk, hogy az "életvitelszerűen gazdálkodók" legyenek helyzetben. Ez nem ugyanaz (lehet holland gazda is Berkenyén), hanem a lokalitásnak, mint alapvető zöld értéknek a hangsúlyozása.

Lastres
LMP

Shalamoon 2009.02.27. 12:40:57

@Lastres:
"Szabó Tímea, az LMP európai kérdésekkel foglalkozó tagja elmondta, hogy a júniusi EP-választás jó terep lesz egy új párt bemutatkozására. Az LMP jelenleg fogalmazza elképzeléseit egy lehetséges európai együttműködésről. A globális kapitalizmus újraszabályozására, a rövidtávú, spekulatív pénzmozgások megadóztatására, egy a pénzügyi folyamatokat ellenőrző hatóságra, valamint felelős energia- és klímapolitikára van szükség. A vidékfejlesztés területén alapvető a földtulajdon kérdése: az LMP nem támogatja a külföldi tulajdont"
Ezt a sajtótájékoztatóról szóló híradásban olvastam, és a fogalmazás elég egyértelmű.

sensimilla 2009.02.27. 14:36:18

Nézd szerintem ez pont az, aminek látszik. Se nem jobb, se nem baj, mégis jobb is és bal is egyszerre. Jellemzően az európai zöldek is úgy gondolkodnak, hogy társadalmi értékrendjük inkább liberális, míg gazdaság politikai értelemben inkább nemzeti értékeket vallanak. Alapvetően azért a zöld érdek nem osztja a technokrata, neoliberális elveket, és ha jobban bele gondolsz, ezen nincs mit csodálkozni.

Shalamoon 2009.02.27. 14:46:18

@sensimilla:
Én a liberálist és a nemzetit nem állítanám ennyire szembe. Konkrét esetben lehet, hogy egy külföldi földtulajdonos biogazdálkodást folytatva sokkal kevésebb kárt okozna, mint a tonnaszám műtrágyázó, gyorsan hasznot akaró magyar.
Ha pedig az egészségügyre gondolunk, végképp érthetetlen, hogy miért nemzeti megtartani a posztkomcsit?
Szóval nekem még mindig valami lólábféle látszik kilógni...
süti beállítások módosítása