HTML

agyalapi irigy

Csak úgy írogatok. Szólj hozzá, ha akarsz, de ne légy trágár, mert azt kitakarítom.

Friss topikok

  • Péter Hantos: Gyönyörű vers.Sajnos aktuális.Iskolai tankönyvekben a helye!!! (2015.10.12. 06:37) Gyárfás Endre verse
  • Shalamoon: Tudom, hogy ettől nem tünnek el, de eddig az un. igazságszolgáltatás mindig a fasiszták mellé állt... (2009.07.10. 20:45) Magyar Gárda : KONYEC!
  • Shalamoon: @Kötöttségek nélkül: ezért másoltam, mert jobban nem tudom kifejezni: "Szijjártó Péter a gyászban ... (2009.04.27. 20:18) Ez olyan jó, hogy csak bemásolom:
  • Reckl_Amál: Azért az utóbbira ne vegyen mérget! Amerikai barátaink kétszer is megválasztották Busht, pedig háb... (2009.03.15. 12:47) Az istenadta nép...
  • Shalamoon: @sensimilla: Én a liberálist és a nemzetit nem állítanám ennyire szembe. Konkrét esetben lehet, h... (2009.02.27. 14:46) Lehet más?

Linkblog

2008.03.19. 08:14 Shalamoon

Tesla és a riporterecske

Tegnap beharangoztak egy műsort Nikola Tesláról, a szerb fizikusról és feltalálóról, akinek életéről sok legendát hallani, és akit méltatlanul kevéssé ismerünk, pedig a Monarchia polgára volt, fiatalon Budapesten is élt, bár tény, sok zsenihez hasonlóan igazán jelentőset Amerikában alkotott. Nekem is újdonság volt vitája Edisonnal a váltó- vagy egyenáram praktikusságáról. És Teslának volt igaza! Ahogy halála után ismerték el, hogy a Marconival való vitában is ő mondott igazat, a rádió feltalálója ő volt, Marconi, aki az asszisztense volt, egyszerűen ellopta a találmányt.
Érdekes volt látni a világ egyetlen Tesla múzeumát, ami anyagi okokból csak részlegesen látogatható, és félő, jelenleg nem ez a legfontosabb dolog Szerbiában.
Nos erre a műsorra vártam, mikor a híradó bemutatta a pénzügyminiszter és a Hír tévé emberének vitáját.
A balhézó és unintelligensen viselkedő ember (szándékosan nem írok újságírót) akire a végén a kollegái szóltak rá, hogy unalmas a műbalhéja, nem ismeretlen számomra. Császár Attila a házunkban lakott. Nem volt ez olcsó nekünk, mert állandóan többtízezres, időnként százezres tartozása volt, igaz, nem csak a háznak, de a közműszolgáltatóknak is tartozott, bár láthatóan nem voltak anyagi gondjaik. A felesége előbb hittant tanított, majd nálánál fiatalabb és gyanús külsejű fiúkkal állt (feküdt) össze, néha józan is volt. Nem egyszer délután beadták a gyereküket, hogy egy órát vigyázzunk rá, azután este 9-kor állítottak be érte. Mikor nagy örömünkre válási balhékat követően elköltöztek, jelentős tartozást hagytak maguk után.
Nos ezek a hiteles emberei a Fidesz tévének, persze, miért lenne a szócsövük más, mint ők maguk?

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://shalamoon.blog.hu/api/trackback/id/tr33387247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása