HTML

agyalapi irigy

Csak úgy írogatok. Szólj hozzá, ha akarsz, de ne légy trágár, mert azt kitakarítom.

Friss topikok

  • Péter Hantos: Gyönyörű vers.Sajnos aktuális.Iskolai tankönyvekben a helye!!! (2015.10.12. 06:37) Gyárfás Endre verse
  • Shalamoon: Tudom, hogy ettől nem tünnek el, de eddig az un. igazságszolgáltatás mindig a fasiszták mellé állt... (2009.07.10. 20:45) Magyar Gárda : KONYEC!
  • Shalamoon: @Kötöttségek nélkül: ezért másoltam, mert jobban nem tudom kifejezni: "Szijjártó Péter a gyászban ... (2009.04.27. 20:18) Ez olyan jó, hogy csak bemásolom:
  • Reckl_Amál: Azért az utóbbira ne vegyen mérget! Amerikai barátaink kétszer is megválasztották Busht, pedig háb... (2009.03.15. 12:47) Az istenadta nép...
  • Shalamoon: @sensimilla: Én a liberálist és a nemzetit nem állítanám ennyire szembe. Konkrét esetben lehet, h... (2009.02.27. 14:46) Lehet más?

Linkblog

2008.04.11. 08:57 Shalamoon

A Költészet Napja

Ma megint demonstrálnak a nácik és szerencsére a józan gondolkodású antifasiszták is. Prominens személyiségek is jelen lesznek. Szomorú, hogy a Költészet Napján ez a hír és nem az, hogy milyen felolvasások lesznek, milyen könyvek jelennek meg, vagy hogy a Lufthansa( és nem a MALÉV) járatain verseskötetet kapnak ajándékba az utasok.

A nácik nem műveltségükről híresek, nem hiszem hogy tomcat pólóárus rendszeresen forgatna Goethe-t vagy József Attilát, de most az ünnep alkalmából idézek a Thomas Mann üdvözlése c. versből, nagyon ide illik:

Párnás szavadon át nem üt a zaj -
mesélj arról, mi a szép, mi a baj,
emelvén szivünk a gyásztól a vágyig.
Most temettük el szegény Kosztolányit
s az emberségen, mint rajta a rák,
nem egy szörny-állam iszonyata rág
s mi borzadozva kérdezzük, mi lesz még,
honnan uszulnak ránk uj ordas eszmék,
fő-e uj méreg, mely közénk hatol -
meddig lesz hely, hol fölolvashatol?...

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://shalamoon.blog.hu/api/trackback/id/tr12420825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TomcatMWI 2008.04.13. 02:54:43

A nácik között is jó néhány művelt ember volt, például a Wannsee-konferencia állítólagos tizenöt résztvevője közül is tizenketten akadémiai doktorátussal rendelkeztek. Ki kell, hogy ábrándítsalak, én sosem voltam náci (azaz: nemzetiszocialista), szeretem a verseket is, bár Goethe-t tényleg nem annyira, de te egy előítéletes, fröcsögő senki vagy.
József Attilától egyébként ismered a Nem, nem, soha című verset? Azt tudod, hogy ez a Trianonra utaló felkiáltás épp az ő versének címéből ered? Na, akkor ugye ő is náci volt? Pihenjél, művelődjél, rád fér.
süti beállítások módosítása