HTML

agyalapi irigy

Csak úgy írogatok. Szólj hozzá, ha akarsz, de ne légy trágár, mert azt kitakarítom.

Friss topikok

  • Péter Hantos: Gyönyörű vers.Sajnos aktuális.Iskolai tankönyvekben a helye!!! (2015.10.12. 06:37) Gyárfás Endre verse
  • Shalamoon: Tudom, hogy ettől nem tünnek el, de eddig az un. igazságszolgáltatás mindig a fasiszták mellé állt... (2009.07.10. 20:45) Magyar Gárda : KONYEC!
  • Shalamoon: @Kötöttségek nélkül: ezért másoltam, mert jobban nem tudom kifejezni: "Szijjártó Péter a gyászban ... (2009.04.27. 20:18) Ez olyan jó, hogy csak bemásolom:
  • Reckl_Amál: Azért az utóbbira ne vegyen mérget! Amerikai barátaink kétszer is megválasztották Busht, pedig háb... (2009.03.15. 12:47) Az istenadta nép...
  • Shalamoon: @sensimilla: Én a liberálist és a nemzetit nem állítanám ennyire szembe. Konkrét esetben lehet, h... (2009.02.27. 14:46) Lehet más?

Linkblog

2008.04.16. 08:45 Shalamoon

Az élet menete

Idén is megrendezik a holokauszt áldozatainak emléknapján az Élet Menetét Budapesten. 
A mai fáklyás felvonulással a zsidó, roma vagy homoszexualitásukért elítélt áldozatokra emlékeznek, illetve mindazokra, akik a nyilasokkal és fasisztákkal szembeszállva mentették az üldözötteket.
 Az idei megemlékezés a Dohány utcai zsinagóga előtti téren kezdődik este hat órakor, ahonnan - az elmúlt évekhez hasonlóan - a résztvevők átvonulnak a "Cipők a Duna-parton" szoborkompozícióhoz. Itt 600 fehér virágot szórnak majd a folyóba - emlékezve azokra, akiket a nyilasok 1944-45-ben a jeges Dunába lőttek.
Kicsit félek, az újnácik - akik legutóbb a múlt héten szenvedtek erkölcsi vereséget a Hollán Ernő utcában- megpróbálják megzavarni az eseményt.
Viszonylag közelről látva a Fradi szurkolókból és hasonszőrűekből álló bandát, nagyon aktuálisnak érzem Márai Sándor szavait:
 
"Ezek a nyilasok nem is az igazi bűnösök. Megvadult cserkészek ezek, prolongált pubertásban kalózkodó, torz kamaszok.”
 
Szerintem sem ők az igazi bűnösök, hanem akik becsapják és hergelik őket. Valaki egy riportban így nevezte egyiküket: megélhetési provokatőr. Zseniális.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://shalamoon.blog.hu/api/trackback/id/tr1427752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása