HTML

agyalapi irigy

Csak úgy írogatok. Szólj hozzá, ha akarsz, de ne légy trágár, mert azt kitakarítom.

Friss topikok

  • Péter Hantos: Gyönyörű vers.Sajnos aktuális.Iskolai tankönyvekben a helye!!! (2015.10.12. 06:37) Gyárfás Endre verse
  • Shalamoon: Tudom, hogy ettől nem tünnek el, de eddig az un. igazságszolgáltatás mindig a fasiszták mellé állt... (2009.07.10. 20:45) Magyar Gárda : KONYEC!
  • Shalamoon: @Kötöttségek nélkül: ezért másoltam, mert jobban nem tudom kifejezni: "Szijjártó Péter a gyászban ... (2009.04.27. 20:18) Ez olyan jó, hogy csak bemásolom:
  • Reckl_Amál: Azért az utóbbira ne vegyen mérget! Amerikai barátaink kétszer is megválasztották Busht, pedig háb... (2009.03.15. 12:47) Az istenadta nép...
  • Shalamoon: @sensimilla: Én a liberálist és a nemzetit nem állítanám ennyire szembe. Konkrét esetben lehet, h... (2009.02.27. 14:46) Lehet más?

Linkblog

2008.07.08. 21:37 Shalamoon

Magyar bírók...

Négy személyt – közülük hármat jogerősen – pénzbírsággal sújtott, három ellen az eljárást megszüntette a melegfelvonulással összefüggésben kedden a Pesti Központi Kerületi Bíróság Szabálysértési Csoportja. A Fővárosi Bíróságbíróság közleményében azt írta: egy személyt 66 ezer, egy másikat 36 ezer, egy harmadikat 40 ezer, egy negyediket pedig 20 ezer forint pénzbírsággal sújtottak. Három személlyel szemben a garázdaság miatt indult eljárást megszüntette a bíróság, mert esetükben fennáll „a felelősséget kizáró ok: a cselekmény jogellenességében való tévedés”. (MTI)

Nem lehetne valahogy külföldi bírókat importálni? A magyarok nagyon rosszak!

UI: Később hallottam, hogy az egyik ilyen barombíró közölte, a tojásdobálás belefér a véleménnyilvánítás szabadságába. Kívánom, nézze végig, ahogy a kedves mamájának így nyilvánítanak véleményt. Bár az ilyen embert ez nem zavarná, csak fizessék meg.

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://shalamoon.blog.hu/api/trackback/id/tr97559501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

d 2008.07.17. 15:15:41

most jött a hír, h egy kővel dobáló 1,5 év felfüggesztettet kapott :p

nekem erről az jutott eszembe, h a skandináv országokban a sofőr köteles kifizetni a patyolat számláját, h egy járókelőt lefröccsent a kocsijával, simán elfogadják a járókelő mellett állót tanúnak.

ez a fröcskölés egy véletlen cselekedet.

De ha MO-n direkt vkit megdobálsz, nem történt semmi sem! csak a véleményem.

pár bírót megdobálnának tojással, nem lepődnék meg, bár nem szép dolog...

Shalamoon 2008.07.17. 20:25:26

Az elmúlt években ezen kívül is volt sok olyan téves ítélet, mely felháborította a szakmát is és a civil embereket is. Példa csak Grespik munkaügyi pere, vagy a móri ügy tévedése. Akik ezeket az ítéleteket hozták, ma is bírók. Az a kérdés, ennyire gyenge a bírói kar, vagy ennyire megvásárolható? Persze akkor is rossz, ha megvásárolható.

d 2008.07.18. 10:06:14

ma reggel hallottam a kocsiban a rádióban, a bíróság szóvivője nyilatkozott, miszerint a pontos indoklás, h tévedtek a dobálok, nem gondolták h súlyos bűncselekményt követnek el. Ezt arra hivatkozták, h egy régi ügyészi állásfoglalás szerint a dobálás belefér a szabad véleménynyilvánítás eszközei köze. Szóval precedens lett az ügyészi nyilatkozat.

A bíró meg figyelembe vette a döntésénél a tömegek tévedését.
süti beállítások módosítása